14:00

Pajala IF

Referat: Gammelstads IF - Pajala IF

Så kom då säsongens första seger och det i säsongens andra match.

Viss oro fanns hos tränarduon att lördagens match mot Kalix skulle ha sugit must ur tjejernas ben. Kanske var åxå benen lite trötta, men med er vilja spelar det ingen roll. Ni springer i alla fall. Vi får en tung start med ett tidigt 2-0 underläge. Givietvis känns det aningen tungt, men vi är det bättre laget och skapar mängder chanser. Tillslut sitter åxå reduceringen då Laura hittar in till Viola i slottet som inte gör ngt misstag. Trots vårt spelövertag står sig resultatet perioden ut. I paus pratar vi om tålamod och fortsätter vi bara kommer utdelning.

Vi får en mardrömsstart i andra då hemmalaget gör två raka mål och går ifrån till 4-1. I detta skede, med lördagens tunga förlust i bakhuvudet, känns det rätt så tungt. Ni visar dock att ni inte ger er i första taget. Två snabba mål av Ullis och Viola och det är match igen. När sedan Ullis kvitterar känns det som att matchen är på väg att gå våran väg. Med drygt 20 sekunder kvar släpper vi dock in ett mycket onödigt 5-4. Ett frislag går, utan pass eller pet, rakt igenom vår 4-manna mur och in i mål. Det får inte hända igen!

Om starten på andra var tung så är starten på tredje raka motsatsen. När klockan står på 4.50 har vi vänt på steken och leder med 8-5. Detta efter att Evvan först kvitterar redan efter 29 sekunder, Ullis gjort mål 3 och fyra för dagen och Henta satt ett höslöv från egen planhalva. Efter vårt ryck kommer inte Gif närmare än två mål och även om det blir lite stressigt på slutet känns segern rätt säker och framförallt rättvis.

Elin var bra i kassen. Var skymd vid de flesta målen. Samtliga backar var bra med Lina som topp. Centrarna Evvis och Emma gör ett enormt jobb i det tysta och är en plåga för motståndarna. Viola visar målfarlighet och stänker in tre baljor. Trots det hamnar hon i skuggan av Ullis som gör hela 5 strutat och får åxå "Örjan" som belöning.

19 insläpta på två matcher är inte godkänt och vi måste jobba med försvarsspelet. I första perioden var det markeringarna som klickade i dagens match var det forwards som inte riktigt jobbade hela vägen på motståndarbackarna som lite för enkelt fick komma till skott.